caransebes.ro -Elevi din cinci localitati participa la concursul ”Sa cunoastem mai bine în lumea în care traim!” caransebes.ro -Elevi din cinci localitati participa la concursul ”Sa cunoastem mai bine în lumea în care traim!”

A patra editie. Elevi din cinci localitati participa la concursul ”Sa cunoastem mai bine în lumea în care traim!”

11 Mai 2017

Sambata, 13 mai, Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Muntii Tarcu se vor reuni la Liceul Tehnologic ”Sf.Dimitrie” din Teregova pentru desfasurarea editiei a IV-a a concursului de prezentari ”Sa cunoastem mai bine în lumea în care traim!”.

 În cadrul acestei editii este sustinuta implicarea activa a elevilor în a întelege problemele cu care se confrunta comunitatile din care acestia provin, în ceea ce priveste dezvoltarea durabila. De asemenea, este încurajata propunerea unor solutii pentru folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale, idei pentru reducerea poluarii si îmbunatatirea calitatii aerului si a apei, igienizarea zonelor verzi, precum si alte idei pentru protectia mediului. Pentru a încuraja sustinerea si dezvoltarea ecoturismului în comunitatile din zona Muntilor Tarcu, elevii pot aborda ca directie de studiu si prezentare în cadrul concursului teme privind contributii durabile în dezvoltarea ecoturismului si beneficiile acestei dezvoltari pentru comunitatile locale.

„Vor participa echipe formate din elevi de gimnaziu de la scolile din Teregova, Maru, Armenis, Rusca Montana si Varciorova (Caras-Severin) care vor pregati pentru prezentare un proiect pentru dezvoltarea zonei în armonie cu natura. În acest sens, pot prezenta în cadrul proiectului idei pentru dezvoltarea ecoturismului în zona, sau planul unei afaceri, precum si sesizarea unor aspecte care afecteaza natura în localitatea din care provin si solutii pentru eliminarea sau diminuarea acestora. Evaluarea lucrarilor va fi realizata de catre un juriu format din 5 membri, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Caras-Severin, Muzeului National al Banatului, Liceului Waldorf Timisoara si Asociatiei Bio-Team”, a anuntat Loredana Stefanut, coordonator de proiect ”Ranger Junior în situl Natura 2000 Muntii Tarcu”, Presedinte Asociatia Altitudine Filiala Banat.

Concursul este organizat în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Muntii Tarcu. In cele sase editii ale acestui proiect, peste 1500 de elevi au participat la lectii despre Situl Natura 2000 Muntii Tarcu în scoli si în natura, 230 de elevi au participat la diferite concursuri, 140 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Muntii Tarcu, unii dintre ei reprezentand chiar Situl Natura 2000 Muntii Tarcu la Taberele Internationale ale Rangerilor Juniori organizate de catre Federatia Europarc în diferite parcuri nationale din Europa.Parteneri în realizarea acestui proiect sunt: Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Muzeul National al Banatului, Inspectoratul Scolar Caras-Severin, Asociatia Bio-Team, Asociatia FOA – Fusion of Arts, Clubul de Turism Concordia Lugoj, Clubul Sportiv Tibiscus Timisoara si scolile partenere: Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” Teregova, Scoala Gimnaziala Zavoi, Scoala Gimnaziala Maru, Scoala Gimnaziala Varciorova, Scoala Gimnaziala Armenis, Scoala Gimnaziala Turnu Ruieni si Scoala Gimnaziala Borlova si Scoala Gimnaziala ,,Stefan Velovan” Rusca Montana.

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top