Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Caransebesenii au participat in numar mare la Slujba de Inviere de la Catedrala Episcopala caransebes.ro -Caransebesenii au participat in numar mare la Slujba de Inviere de la Catedrala Episcopala foto: Episcopia Caransebesului

Hristos a Inviat ! Caransebesenii au participat in numar mare la Slujba de Inviere de la Catedrala Episcopala

17 Aprilie 2017

Sute de credinciosi au participat la Slujba de Inviere care a fost oficiata la Catedrala Episcopala din Caransebes.

Serviciul religios a fost oficiat de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului. Lumina Sfanta a ajuns si in acest an in orasul de pe Sebes si Timis, conform traditiei, de la Mormantul Domnului din Ierusalim.
“Ierarhul a oficiat prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Pasti, pe esplanada Catedralei episcopale, în prezenta a numerosi credinciosi, care au umplut piata Miron Cristea, apoi a continuat în interiorul acesteia, unde potrivit obiceiului, a sfintit „Pastile”, painea si vinul, din care credinciosii vor lua în fiecare zi din Saptamana Luminata. Sfanta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost savarsita la Catedrala episcopala, în prima zi a Sfintelor Pasti, de catre Preasfintitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La sfanta slujba au participat autoritati centrale, judetene si locale, precum si numerosi credinciosi, iar raspunsurile au fost date de corul acestui sfant locas, condus de parintele Gheorghe Tistu.”, a anuntat Episcopia Caransebesului. La orele serii, Preasfintia Sa a oficiat slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, în Catedrala episcopala din Caransebes, în cadrul careia, potrivit traditiei Bisericii, a fost citita pericopa evanghelica în mai multe limbi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top