Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Sute de credinciosi au participat la slujba din Duminica Floriilor, la Catedrala Episcopala din Caransebes caransebes.ro -Sute de credinciosi au participat la slujba din Duminica Floriilor, la Catedrala Episcopala din Caransebes foto : episcopiacaransebesului.ro

Preasfintitul Parinte Lucian a sfintit crengile de salcie. Sute de credinciosi au participat la slujba din Duminica Floriilor, la Catedrala Episcopala din Caransebes

10 Aprilie 2017

Sute de credinciosi au luat parte duminica la praznicul Intrarii Domnului în Ierusalim, la Catedrala Episcopala din Caransebes.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, care i-a avut alaturi pe mai multi preoti si diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Lucian a sfintit si crengile de salcie care la final au fost împartite credinciosilor pentru a le duce la casele lor în semn de binecuvantare si de marturie a pacii Mantuitorului si a bucuriei credintei, în familie si în societate, a anuntat Episcopia Caransebesului.
„Au fost foarte multi credinciosi la biserica, foarte multi dintre ei s-au împartasit cu Sfintele Taine, mai ales copii si tineri. Ne bucuram atunci cand bisericile noastre sunt pline si arhipline de credinciosi dornici sa-L întampine pe Mantuitorul Iisus Hristos si sa se alature pruncilor si oamenilor curati cu inima care au strigat «Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine întru numele Domnului». Credinciosii nostri au plecat astazi împacati la casele lor purtand în maini ramuri de salcie, iar noi i-am îndemnat la o viata autentica si consecventa din punct de vedere spiritual, sa aiba credinta fierbinte si dragoste mare fata de Dumnezeul nostru, care s-a jertfit pentru noi. Trebuie sa fim alaturi de Mantuitorul, sa-I purtam Crucea, dar sa ne purtam si crucea noastra, pentru ca El si-a purtat-o pentru pacatele noastre, iar noi trebuie s-o purtam pentru noi si pentru a noastra mantuire, pentru iertarea pacatelor noastre si izbavirea de faradelegi si patimi”, a subliniat Preasfintitul Parinte Lucian.

La Sfanta Liturghie raspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale. Pe langa crengile verzi de salcie, toti cei prezenti la sfanta slujba au primit iconite cu Praznicul Floriilor.

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top