Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Liceenii din Caransebes invitati sa participe la concursul “Spune povestea locului tau” caransebes.ro -Liceenii din Caransebes invitati sa participe la concursul “Spune povestea locului tau”

Liceenii din Caransebes invitati sa participe la concursul “Spune povestea locului tau”. Ce premiu este pus la bataie

27 Martie 2017

Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, împreuna cu Asociatia Studenteasca PhiloHistoRiSs, organizeaza, în perioada 19-20 mai 2017, cea de a treia editie a concursului de istorie pentru liceeni, „Spune povestea locului tau″.

Concursul se adreseaza liceenilor din judetele Cluj, Alba, Mures, Salaj, Hunedoara, Bistrita Nasaud, Satu Mare, Maramures, Harghita, Sibiu, Brasov, Covasna, Timis, Oradea, Arad, Caras-Severin. Acesta va consta în doua probe: redactarea unei lucrari scrise si prezentarea orala a acesteia. Eseurile trebuie sa abordeze o tema de istorie locala. ”Competitia «Spune povestea locului tau» îsi propune diseminarea subiectelor ce apartin disciplinei istorie si istoriei locale, precum si dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în randul liceenilor. Competitia urmareste: promovarea disciplinei istorie si a istoriei locale, precum si a posibilitatilor de studiu si de cercetare în acest domeniu, în rîndul liceenilor; familiarizarea liceenilor cu metodologia stiintifica, cu desfasurarea unei sesiuni de comunicari, cu prezentarea si discutarea lucrarilor, dar si promovarea Facultatii de Istorie si Filosofie în rîndul liceenilor si familiarizarea elevilor cu viata studenteasca” – precizeaza organizatorii. Concursul urmareste sa promoveze descoperirea posibilitatilor de studiu si cercetare a istoriei locale de catre elevii de liceu. Prin explorarea trecutului comunitatilor din care vin, liceenii se vor putea familiariza cu metodologia stiintifica, iar prin felul in care vor alege sa il prezinte si sa il discute vor invata despre desfasurarea unei sesiuni de comunicari. De asemenea, organizatorii spera ca prin acest eveniment sa fie promovata Facultatea de Istorie si Filosofie. 

Partenerii acestei editii sunt: Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Editura Casa Cartii de Stiinta, Editura Argonaut, CA Publishing, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Uniunea Studentilor din Romania.                                          

Eseurile trebuie trebuie trimise pîna în data de 20 aprilie 2017, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiect „Concurs pentru liceeni” si mentionarea epocii abordate (antica, medie, moderna sau contemporana). Sustinerea orala se va realiza pe echipe de cîte maximum doua persoane sau individual. Cei selectati vor fi gazduiti la Cluj pentru doua zile, pe parcursul carora se vor desfasura si alte activitati instructive si recreative – workshop „Ce înseamna sa fii istoric?”, seara de socializare studenteasca, tur ghidat al orasului – au anuntat organizatorii.

 

Etichetat cu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top