Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Colectia de pictura a lui Mihai Vintila expusa la Caransebes caransebes.ro -Colectia de pictura a lui Mihai Vintila expusa la Caransebes

Tablouri in cadrul unei noi manifestari culturale. Colectia de pictura a lui Mihai Vintila expusa la Caransebes

18 Noiembrie 2016

Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes alaturi de Consiliul Judetean Caras-Severin si Fundatia Artistilor Plastici Vintila – ARPLANA organizeaza vernisajul expozitiei de pictura Colectia Mihai Vintila.

Evenimentul va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016, începand cu ora 16.00, în foaierul institutiei de cultura. Expozitia cuprinde o serie de tablouri (pictura ulei / acrylic, pe panza, carton si icoane pe sticla) ce apartin reputatului pictor naiv si scriitor Mihai Vintila. Trebuie mentionat faptul ca acestea sunt donate muzeului din Caransebes si vor constitui Fondul Mihai Vintila. Tablourile sunt pictate atat de donatorul acestora, precum si de cunoscuti pictori din tara si strainatate. “În cadrul acestei actiuni este cuprinsa si lansarea de carte cu titlul: Dincolo de opt decenii, autor Mihai Vintila. Programul va fi completat de un mini-concert sub conducerea dr. Romeo Dumitrescu. Prin aceasta manifestare culturala se doreste stimularea creativitatii tinerilor prin educarea sensibilitatii si gustului estetic, dezvoltarea competentelor de comunicare si socializare prin organizarea întrunirilor si a dialogurilor cu artisti plastici, si crearea oportunitatilor de recreere si delectare. Scopul acestei actiuni este familiarizarea diverselor categorii de public cu operele de arta plastica contemporana”, au anuntat organizatorii.

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top