caransebes.ro -Caransebesul se pregateste pentru a XXII-a editie a Festivalului “Luta Iovita” caransebes.ro -Caransebesul se pregateste pentru a XXII-a editie a Festivalului “Luta Iovita”

Premii in bani si recunostinta publicului. Caransebesul se pregateste pentru a XXII-a editie a Festivalului “Luta Iovita”

15 Noiembrie 2016

Sambata si duminica la Caransebes va avea loc o noua editie a Festivalului “Luta Iovita”.

Manifestarea culturala, devenita o traditie pe malurile Sebesului si Timisului, va avea loc la  Casa de Cultura „George Suru” si ii va avea in prim plan pe solistii vocali si instrumentisti cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani, din toate judetele tarii. La fel ca si la editiile trecute, probele constau intr-un cantec doinit sau balada fara acompaniament si un cantec de joc cu acompaniamentul orchestrei, pentru care este nevoie de partitura. Festivalul debuteaza vineri dimineata cu o preselectie, de la ora 10:00, urmand ca cei care trec de aceasta proba sa evolueze in concursul ce este programat a se desfasura in sala de spectacole a Casei de Cultura „George Suru” in aceeasi zi, de la ora 16:00. Decernarea premiilor, gala laureatilor si recitalurile invitatilor sunt programate sambata, 19 noiembrie, de la ora 16:00. La cele doua sectiuni, solisti instrumentisti si solisti vocali, se vor acorda premii cu o valoare totala de 7600 de lei. Marele premiu este de 2000 de lei. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului “Doina Banatului”, dirijor, prof. Mircea Petrut. Stana Stepanescu, Maria Hurduzeu, Ionela Badalan si alti solisti caraseni vor sustine recitaluri.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top