caransebes.ro - Saptamana viitoare are loc Simpozionul International de Arheologie si Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu caransebes.ro - Saptamana viitoare are loc Simpozionul International de Arheologie si Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu

Dezbateri, conferinte, comunicari si o excursie. Saptamana viitoare are loc Simpozionul International de Arheologie si Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu

14 Februarie 2017

Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin si al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale organizeaza în perioada 21 – 24 februarie 2017, în incinta Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, cea de-a XLIII - a editie a Simpozionului International de Arheologie si Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu.

Tema din acest an a acestei manifestari este: Granita în istorie din cele mai vechi timpuri pana în perioada contemporana.

Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc miercuri, 22 februarie 2017, începand cu ora 10.00, printr-un Cuvant de Salut din partea oficialitatilor. Noutatea din acest an este conferita de prezenta Comisiei Nationale de Arheologie care, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, va organiza miercuri, 22 februarie 2017, între orele 11.00 – 13.00 dezbatarea Cati Suntem?, un demers al Comisiei Nationale de Arheologie pentru arheologie publica, moderata de presedintele CNA dr. Ovidiu Tentea. În programul acestei actiuni culturale de amploare este prevazut ca în zilele de miercuri, 22 februarie  si joi, 23 februarie sa fie alocat sustinerii de conferinte si comunicari legate de tema mai sus mentionata. Manifestarea se va încheia vineri, 24 februarie, printr-o excursie tematica pe traseul: Caransebes - Zavoi - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Orlea Santamaria - Costesti - Sarmizegetusa Regia (Gradistea de Munte). În cadrul evenimentului stiintific vor fi prezenti un numar record de participanti, istorici si cercetatori de la centre universitare din tara si din strainatate: Serbia, Franta, Polonia, Bulgaria, Croatia si Italia, alaturi de specialisti din muzee si centre de cercetare din tara. Prin numarul de participanti si prin valoarea comunicarilor, aceasta manifestare este cea mai importanta reuniune stiintifica din partea de vest a tarii.

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top