0 3 minute 2 săptămâni

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri cărăşeni acționează în continuare pe drumurile publice din județ, pentru siguranța rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării prin accidente rutiere.
În ultimele 48 de ore oamenii legii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Astfel, vineri, 5 iulie, la ora 13.10, pe DN 6, la Km 463, în zona localităţii Zăgujeni, un ansamblu de vehicule s-a răsturnat în afara părții carosabile. Polițiștii au constatat că bărbatul aflat la volanul ansamblului de vehicule, un cetățean polonez de 55 de ani, avea o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului nu au fost persoane rănite. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii au întocmit dosar penal.
Tot vineri, 5 iulie, la ora 20.10, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe DN 68, în localitatea Zăvoi, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Rusca Montană, în cazul căruia, la testarea cu aparatul din dotare, au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
„Polițiștii continuă acțiunile și în perioada următoare. Respectați regulile de circulație rutieră! Aveți grijă de siguranța dumneavoastră!”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin. (Foto: DRDP Timişoara)
Bogdan NAUM