0 2 minute 2 ani

Astăzi, polițiști de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au efectuat verificări la o stână de pe raza localității Constantin Daicoviciu, cu privire la respectarea condițiilor de deținere a animalelor de către proprietarul acestora, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, scms. Alina Boeru.

În urma verificărilor s-a constatat că animalele nu aveau adăpost corespunzător și nu erau identificate și înregistrate, motiv pentru care proprietarul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, au fost stabilite termene pentru remedierea neregulilor constatate, în caz contrar urmând a fi aplicate și alte măsuri legale.

În comunicatul de presă al IPJ se mai arată că, potrivit Legii Nr. 205 din 2004, ,,deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele: un adăpost corespunzător; hrană şi apă suficiente; posibilitate de mişcare suficientă; îngrijire şi atenţie; asistenţă medicală”. Nerespectarea acestor obligații poate fi sancționată cu amenzi contravenționale, cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei.

Geanina LUCA