0 2 minute 2 ani

După ce Cornel Galescu a preluat, cu acte în regulă, şefia Salvamontului cărăşean, în data de 24 iunie, în presa online au apărut informaţii conform cărora acest serviciu public nu era acreditat de Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România. În acest sens, reacţia binecunoscutului alpinist caransebeşean nu a întârziat să apară, el adresând, în urmă cu puţin timp, un mesaj pe pagina sa de socializare.

„Așa cum am promis, imediat după absolvirea examenului de Șef Serviciu Salvamont la Caraș-Severin, mă voi ocupa de completarea dosarului privind acreditarea acestui serviciu.

Astăzi (joi, 30 iunie – n.r.), împreună cu colegii din Compartimentul Administrativ, am depus spre aprobare acest dosar către Comisia Juridică A.N.S.M.R.

Menționez că Salvamontul din Caraș-Severin a funcționat în trecut sub statut de Compartiment în cadrul Direcției de Drumuri, având pentru o perioadă scurtă rezolvată problema acreditării.

Transformarea Salvamontului în Serviciu cu personalitate juridică, dar și alte schimbări inerente, au dus automat la pierderea acestei calități.

În ultimul an, cu sprijinul Președintelui Romeo Dunca și al Consiliului Județean Caraș-Severin, am reușit să extindem echipa și să creștem capacitatea de intervenție în caz de accident.

Promptitudinea și numărul mare de solicitări, profesionalismul celor trei echipe, baza materială din dotare etc., îmi dau tot dreptul să cred și să sper că reacreditarea Serviciului Salvamont se va obține în mod obiectiv și legal în cel mai scurt timp.

Ne așteaptă o vară dedicată prevenției, marcării și remarcării de trasee turistice, promovării imaginii Salvamont, în general”, a scris Cornel Galescu pe pagina sa de socializare.

Bogdan NAUM