0 3 minute 7 luni

În şedinţa din data de 29 noiembrie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a patinoarului artificial care va fi instalat Parcul Dragalina. Acesta va fi inaugurat în data de 5 decembrie şi va rămâne deschis până în 5 februarie 2024.

Patinoarul are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi (20×30 m). Durata unei reprezentaţii va fi de 60 de minute, iar închirierea unei perechi de patine se face gratuit, aceasta putându-se face doar în baza unui act de identitate.

Noutatea, în acest an, constă în faptul că, pentru copii şi pentru tinerii sub 18 ani, accesul pe gheaţă va fi gratuit. Această facilitate este posibilă datorită unui amendament depus de în şedinţă de viceprimarul Felician Pasere, care a propus eliminarea taxei de 10 lei, prevăzută în proiectul de hotărâre, deoarece nu toate familiile îşi permit să o plătească, astfel încât orice copil să aibă acces gratuit pe patinoar. La rândul lui, primarul Felix Borcean a venit cu propunerea ca preşcolarii, însoţiţi de o persoană adultă, precum şi elevii şi studenţii să beneficieze de acces gratuit pe pationoar, iar în zilele de sărbători legale toată lumea să se bucure de gratuitate, însă, cum cele două amendamente erau aproape identice, iar cea a viceprimarului, fiind prima, fusese deja aprobată în unanimitate, cea a edilului nu a mai fost supusă la vot.

Programul după care va funcționa patinoarul este în intervalul orar 10.30-11.30, 12-13,  16-17, 17.30-18.30, 19-20, 20.30-21.30, între orele 13 şi 16 fiind pauză, pentru respectarea liniștii publice şi pentru a putea fi refăcută suprafaţa de gheaţă.

În cazul în care grupuri organizate de copii, însoţite de cadre didactice, solicită, în scris, accesul pe gheaţă în mod gratuit, aceasta se va face numai cu acordul Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, vizat de primarul municipiului, în zilele stabilite de conducere, între orele 10.30-11.30 şi 12-13.

Numărul maxim de patinatori admişi pe gheaţă la o reprezentaţie este de 50 de persoane, cu respectarea normelor sanitare şi regulilor de distanţare socială.

La întrebarea consilierului Dragoş Curelea, care a vrut să ştie costul închirierii patinoarului, Daniel Isac, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, a răspuns că acesta se ridică la 190.000 de lei, pentru cele două luni de funcţionare.

Sorin ROGOZ