0 3 minute 3 ani

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a anunţat în această după-amiază că a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Elaborare Studiu De Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”.

Până la termenul-limită au depus oferte următorii agenți economici: Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION S.R.L. – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS; Asocierea SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING – G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL; Asocierea – SC EXPLAN SRL (lider de asociere) – SC GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA –SCA TEAHA&FUZESI; Asocierea SC TPF INGINERIE SRL (lider de asociere) – TPF-CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA SA – SC STEROGIS PROIECT SRL – SC SAIDEL PROIECT SRL – SC SIDEL ENGINEERING SRL – SC ERNST & YOUNG SRL; Ofertant YUKSEL PROJE AS.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 107.465.138,85 şi 127.001.527,73 lei, fără TVA.

Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – Studiul de Fezabilitate).

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice, se mai arată în comunicatul de presă al DRDP Timişoara.

„Drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat pe un model nou de caiet de sarcini, care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat, un așa-numit «preliminary design». Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul”, a spus Cătălin Drulă, fostul ministru, începând de astăzi, al Transporturilor.

Bianca METEŞ