0 3 minute 5 luni

În deschiderea şedinţei de Consiliu local din ultima zi a lunii ianuarie, salvatorului montan şi paramedicului Cristian Brecica i s-a decernat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş.
Aşa cum am mai relatat, anul trecut, în luna februarie, Cristian Brecica a participat la misiunea internaţională organizată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în Turcia, unde a acţionat timp de 10 zile, în zona oraşului Antakya, ca urmare a cutremurelor devastatoare din această ţară.
La sfârşitul aceleiaşi luni, a fost prezent la Palatul Cotroceni, împreună cu căţeluşa Vreni, la ceremonia de acordare a decoraţiilor cu care Preşedinţia României i-a răsplătit pe toţi participanţii la misiunea din Turcia, el primind de la Klaus Iohannis Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler.
Iată ce ne-a transmis Cristian Brecica după ceremonia găzduită, în urmă cu câteva zile, de Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş: „Acesta a fost cel mai special moment din întreaga mea viaţă profesională cu câini de căutare, chiar dacă aceasta este organizată în mod voluntar, în folosul comunităţii. Să am recunoştinţa celor ce conduc «oraşul meu» este cea mai înaltă distincţie pentru mine, care, chiar dacă se situează sub o distincţie ministerială sau Ordinul de Merit în grad de Cavaler, emis prin Decret prezidenţial şi acordat de Preşedintele României, reprezintă pentru mine, ca gugulan, o onoare care mă obligă să fiu «câine» până la capăt, până la ultima suflare… Câine de căutare! Iar toate acestea vin dublate de recunoaşterea şi aprobarea protocolului privind câini de căutare în cadrul Serviciului Salvamont Caraş-Severin. Dumnezeu fie lăudat pentru bunătatea Lui arătată mie, un neînsemnat om al acestui loc! Este un dar aparte să ştii să formezi şi să lucrezi cu asemenea câini, fiinţe care, în mâna noastră fiind, se transformă în nişte salvatori nepreţuiţi”.
Bogdan NAUM