0 2 minute o lună

Astăzi, între orele 15 şi 23, județul Caraș-Severin se va afla sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, conform informării transmise către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În intervalul menționat, sunt prognozate intensificări ale vântului de 70-90 km/h, vijelii, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.
Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU „Semenic” Caraș-Severin recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.
„Se recomandă evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a luat măsura înștiințării Comitetelor locale pentru situații de urgență, instituțiilor cu atribuții în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. Pompierii cărășeni au întreprins măsuri și sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților”, se mai arată în respectivul comunicat de presă.
Geanina LUCA