0 3 minute 7 luni

Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a luat parte la conferința de lansare a „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Caraș-Severin/ Regiunea Vest, în perioada 2014-2020”, al cărui beneficiar este SC Aquacaraș SA.

La conferință au participat directorul SC Aquacaraș SA, Gheorghe Filipescu, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, administratorul public al județului, Andrei Ungur, secretarul general al județului, Darian Ciobanu, reprezentanți ai SC Aquacaraş SA, ai Romair Consulting, ai primăriilor ce fac parte din proiect și alți invitați.

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată din județul Caraș-Severin, cele 12 contracte de lucrări acoperind investiții în cele două municipii, Reșița și Caransebeș, în toate cele şase orașe și în alte cinci comune, respectiv Ticvaniu Mare, Grădinari, Teregova, Mehadia și Topleț.

„Este un proiect important, o șansă reală pe care o are Caraș-Severinul pentru a asigura condiții de trai decente locuitorilor săi. Alimentarea cu apă și extinderea rețelelor de canalizare pentru gospodăriile din județ trebuie să devină o normalitate”, a declarat Romeo Dunca.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, acest proiect înseamnă 6.500 de noi gospodării racordate la rețeaua de apă, 6.111 noi gospodării racordate la rețeaua de canalizare, 21,8 km de rețea de apă reabilitați, 53,9 km de rețea canalizare reabilitați, rețea de canalizare nouă în lungime totală de 55,618 km. De asemenea, Aquacaraş va achiziționa utilaje moderne în valoare de 7,5 milioane de euro, pentru îmbunătățirea serviciilor oferite către cetățeni.

Proiectul, cu o valoare de 1.003.485.868,57 lei, este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027 și are termen de finalizare data de 31 decembrie 2025, ne-au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Bianca METEŞ