0 3 minute 2 ani

Recent, primarul Felix Borcean a avut o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor din Caransebeş, care i-au prezentat edilului problemele cu care se confruntă.

„Cu două zile înainte avusesem în audienţă doi reprezentanţi ai unor societăţi de taxi din Caransebeş. Eu am venit la această întâlnire ca să le propun nişte măsuri care să fie în sprijinul lor, fiindcă trecem printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere al achiziţiilor de maşini noi. Una dintre condiţiile impuse de Regulamentul de funcţionare a taximetriei din Caransebeş este ca nicio maşină să nu aibă o vechime mai mare de 10 ani. Sunt situaţii ale unor întreprinzători privaţi sau societăţi care au ajuns la această limită şi, dacă au făcut un contract ferm cu vreo firmă de autoturisme pentru a le achiziţiona, am spus că putem să prelungim aceste licenţe până vor intra în posesia noului autoturism, pentru căvrem să-i ajutăm. Asta a fost una dintre măsurile propuse”, a spus Felix Borcean.

La rândul lor, taximetriştii au venit cu propunerea ca termenul să fie prelungit de la 10, la 15 ani, aşa cum este, de exemplu, la Reşiţa sau la Timişoara. În acest caz, edilul a spus că va fi iniţiată o propunere printr-o hotărâre de Consiliu local, ea urmând să fie aprobată sau nu de aleşii municipali.

Reprezentanţii taximetriştilor au mai adus în discuţie faptul că în oraş nu sunt suficiente locuri de parcare, Felix Borcean fiind de părere că există prea multe licenţe de taxi în municipiu. „Am întrebat responsabilii din Compartimentul de control comercial şi mi s-a spus că, în condiţiile legii, ar trebui să fie patru taximetre la 1.000 de locuitori. Or, la noi sunt aproximativ 260 de licenţe, la o populaţie de 20.000 de locuitori, cât estimez eu că sunt în Caransebeş. Dacă am face un calcul sumar, ar trebui să fie cam 80 de licenţe în oraş, şi atunci probabil că nu s-ar mai pune nici problema locurilor de parcare, pentru că sunt de peste trei ori mai multe taximetre acum, faţă de cât ar trebui să fie”, a adăugat Felix Borcean.

Sonia BERGER