0 3 minute 3 ani

Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a vorbit recent despre lucrările de reabilitare la care vor fi supuse mai multe străzi din municipiu, cea mai importantă fiind Str. Ardealului, cea mai aglomerată arteră de circulaţie a municipiului. Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat firma Strabag, lucrările fiind estimate să înceapă, iniţial, la sfârşitul lunii august, după care totul s-a amânat pentru data de 15 septembrie. Termenul în care trebuie finalizate lucrările de reparaţii este de 90 de zile, aceasta însemnând  reabilitarea în totalitate a acestei străzi, începând de la intersecția cu Penny până la sensul giratoriu de la BCR.

„Neînceperea, până acum, a lucrărilor pe Str. Ardealului se datorează, paradoxal, profesionalismului firmei care a câştigat licitaţia. În urma testelor de compactare pe suprafeţele care au fost reparate, lucrări executate de Hidroconstrucţia, s-a constatat că gradul de compactare nu este suficient pentru a se aşterne asfaltul, şi s-a purtat, chiar la sediul Primăriei, o discuţie între reprezentanţii Hidroconstrucţia şi cei ai firmei Strabag, aceştia din urmă hotărând să facă o ofertă pentru a executa ei lucrarea de compactare, iar costurile să fie suportate de Hidroconstrucţia, inclusiv cele de până la covorul asfaltic. Astfel, din cei aproximativ 13.000 de metri pătraţi, cât este suprafaţa ce urmează să fie asfaltată de Strabag, 2.000 de metri pătraţi vor fi suportaţi, ca şi costuri, de Hidroconstrucţia. Din cauza aceasta s-a produs întârzierea, dar o parte a celorlalte străzi cel mai probabil vor fi asfaltate înainte de Str. Ardealului. Eu mi-am dorit să începem cu Str. Ardealului, dar e o problemă de răbdare, dacă am răbdat până acum, o să mai răbdăm puţin, pentru că ea va fi curând închisă complet, va fi un disconfort şi mai mare, dar calitatea lucrării cred că ne va face pe toţi să uităm de situaţia neplăcută de acum”, a explicat primarul municipiului.

Felix Borcean a adăugat că, din momentul  în care compactarea este finalizată, a primit asigurări că în patru zile Str. Ardealului e asfaltată, deoarece firma Strabag vine la Caransebeş cu finisoare performante. Edilul e exclus posibilitatea subcontractării lucrărilor, care nici măcar nu era stipulată în caietul de sarcini.

Sonia BERGER