0 2 minute 1 an

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind acordarea Drapelului de luptă Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă care s-a deplasat în Turcia pentru a ajuta la găsirea supravieţuitorilor cutremurelor devastatoare înregistrate la începutul acestei luni.

Ceremonia a avut loc marţi, 28 februarie, la Palatul Cotroceni, cu prilejul sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile, la eveniment luând parte premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Lucian Bode, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Caransebeşul a fost reprezentat de  voluntarul Cristian Brecica şi căţeluşa Vreni. Ei au făcut parte din a doua echipă a acestei unităţi, RO USAR 2, formată din pompieri militari, medici, asistenţi SMURD şi voluntari ai unor ONG-uri, care a acţionat în perioada 8-18 februarie.

Cristian Brecica a fost răsplătit cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler.

Bogdan NAUM