În această săptămână, Biblioteca Municipală „Mihail Halici” din Caransebeş a fost gazdă primitoare pentru multe clase de copii de pe raza municipiului, instituţia fiind una dintre principalele alegeri pentru activităţile extraşcolare derulate de elevii caransebeşeni în cadrul proiectului ,,Şcoala altfel”.
Săptămâna a debutat în forţă, luni instituţia fiind vizitată, în mod organizat, de nu mai puţin de 7 clase de copii. Primii care i-au trecut pragul şi au petrecut timp în lumea cărţilor şi a poveştilor au fost învăţăceii din clasa pregătitoare de la Liceul Tehnologic „Decebal”, care au fost însoţiţi de Flamina Bălăşoiu, după care au urmat elevi ai claselor I A şi B, coordonaţi de înv. Aurelia Pârvulescu şi Andreea Cernescu, şi elevi ai claselor a II-a A şi B, însoţiţi de Gabriela Mihai şi Ileana Zablatoschi. Tot luni, au vizitat instituţia şi şcolarii din clasa a IV-a A de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, care au venit împreună cu înv. Chenti Corneanu, iar ziua a fost încheiată de elevii clasei a V-a B, însoţiti de prof. Dorina Coste.
Marţi au venit la Bibliotecă şi au avut prilejul de a face cunoştinţă cu oferta bogată în cărţi a Bibliotecii elevii claselor a III-a A şi B de la Liceul Tehnologic „Decebal”, supravegheaţi de înv. Valeria Burghelea şi Romina Vodă, iar ulterior copiii din clasele a IV-a A şi B împreună cu învăţătoarele Sorina Mura şi Ramona Miculeanici.
„Miercuri am avut prilejul de a le prezenta Biblioteca şi de a încerca să ni-i apropiem cât mai mult pe elevii din clasa a IV-a C de la Colegiul Naţional «C.D. Loga», copii ce au fost coordonaţi de înv. Anesia Didraga. Joi i-am avut oaspeţi pe elevii clasei a III-a de la Colegiul Naţional «Traian Doda» – Corp B, însoţiţi de înv. Maria Raduescu, dar şi pe copiii din clasa a II-a A, de la Colegiul Naţional «C.D. Loga”, care au venit împreuna cu înv. Mihaela Pral. Ziua de vineri a fost dedicată liceenilor, astfel am pus punct unei perioade «altfel» avându-i alături pe elevii de la Colegiul Naţional «C.D. Loga», care au venit însoţiţi de profesoara Antonela Buzescu. În cadrul acestor vizite am încercat să le prezentăm oaspeţilor noştri oferta de carte a Bibliotecii din Caransebeş, în concordanţă cu segmentul de vârstă din care făceau parte, şi să le aducem argumente cu privire la importanţa obişnuinţei de a citi. De asemenea, le-am vorbit despre activităţile desfăşurate de bibliotecă pentru fiecare dintre ei, activităţi în care sperăm să se implice cât mai mulţi, atraşi atât de tematica lor variată, cât şi de premile pe care, cu sprijinul permanent al Primăriei Caransebeş, reuşim să le oferim participanţilor şi astfel să facem şi mai atractive acţiunile noastre. Nu în ultimul rând, pentru cei mai mici dintre musafirii bibliotecii am proiectat filme de desene animate care au fost extrem de apreciate şi bine primite. Foarte mulţi dintre copii nu au părăsit biblioteca fără a împrumuta o carte şi, pe cale de consecinţă, numărul cititorilor noştri s-a majorat cu câteva zeci, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Pe această cale, ţin să mulţumesc tuturor cadrelor didactice care au ales să-i îndrume pe copii şi tineri spre această lume interesantă, reprezentată de carte şi bibliotecă, şi, cel mai important, vreau să le spun tuturor copiilor, elevilor şi nu numai, că îi aşteptăm cu drag şi le stăm la dispoziţie oricând doresc sau au nevoie”, ne-a spus Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Halici” din Caransebeş.
Bianca METEŞ