0 2 minute 2 ani

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, fiind sesizați despre faptul că, în data de 14 septembrie, un bărbat de 58 de ani din satul Vrăniuț ar fi legat de partea din spate a unei căruțe doi câini, pentru a-i transporta din Vrăniuț în Mercina, unul dintre animale fiind târât pe carosabil și rănit la membrele posterioare.

Cele două patrupede au fost examinate de către medicul veterinar din cadrul biroului, urmând să primească îngrijiri de specialitate într-un cabinet de medicină veterinară. Cele două animale au fost lăsate în grija fiicei bărbatului de 58 de ani, fiind în afara oricărui pericol, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„Rănirea cu intenție a animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă, conform legii. Rugăm cetățenii care sunt martori sau iau cunoștință despre orice fapte de maltratare a animalelor să sesizeze de îndată Poliția”, se mai arată în comunicatul de presă.

Geanina LUCA