0 3 minute 2 ani

Duminică, 24 iulie, polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia și Poliția Stațiunii Băile Herculane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat de 34 de ani din Petroșani, bănuit că, în urmă cu o zi, ar fi sustras, împreună cu un tânăr de 21 de ani, suma de 50.000 de lei din locuința unui bărbat de 84 de ani, din comuna Cornereva.

Astfel, sâmbătă, 23 iulie, polițiștii au fost sesizați de către fiica persoanei vătămate despre faptul că, în dimineața aceleiași zile, persoane necunoscute au pătruns în locuința tatălui său și, prin distragerea atenției, i-au sustras acestuia banii. După comiterea faptei, persoanele au plecat într-o direcție necunoscută, cu un autoturism. În urma investigațiilor, polițiștii au identificat doi bărbați, de 21 și 34 de ani, ambii din județul Hunedoara, bănuiți de comiterea faptei, ne-a informat cms.-şef Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„Ieri, 24 iulie, polițiștii, sub coordonarea procurorului, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliare, emise de Judecătoria Caransebeș, la domiciliile persoanelor în cauză, în urma cărora a fost recuperat aproape 50% din prejudiciul cauzat în urma infracțiunii. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate și recuperării întregului prejudiciu. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

Mădălina DOMAN