0 2 minute 2 ani

Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin a organizat marţi, 8 martie, prima sesiune de instruiri adresată personalului de recensământ participant la etapa de autorecenzare, instruiri organizate de Direcția Județeană de Statistică Caraș-Severin, în calitate de Unitate Judeţeană de Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 Caraș-Severin.

La întâlnire au participat recenzori ARA (autorecenzare asistată) care își vor desfășura activitatea pe raza unităților administrativ-teritoriale din Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane și Bocșa.

Instruirile au loc în perioada 8-10 martie, între orele 10 şi 14, în sala de ședințe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ne-a informat Cancelaria Prefectului.

Sesiunile de instruire cuprind informări privind metodologia recensământului (definiții, noțiuni, cazuri care reprezintă excepții, clasificări și nomenclatoare etc.), modul de utilizare a tabletei electronice,  conținutul și modul de navigare în cadrul chestionarului electronic, rezolvarea eventualelor erori apărute în cadrul chestionarelor și corecția acestora, precum şi alte informații privind modul de lucru în cadrul recensământului.

Autorecenzarea online va avea loc în perioada 14 martie-15 mai. (Foto: Obiectiv Vocea Brăilei)

Bianca METEŞ