0 2 minute 1 an

Sâmbătă,  25 martie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat un control la o stână din apropierea comunei Sacu, cu privire la respectarea condițiilor de deținere a animalelor.

În urma verificărilor s-a constatat că cele aproximativ 160 de ovine, 30 de caprine, 3 ecvine și 10 patrupede canine nu beneficiază de suficientă hrană și apă, nu le-a fost acordată asistență medicală obligatorie, iar o parte dintre acestea nu sunt identificate prin microcipare.

Pentru neregulile constatate, proprietarul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 34.000 de lei, ne-a informat scms. Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Poliţiştii reamintesc deţinătorilor de animale că au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie: a) un adăpost corespunzător; b) hrană şi apă suficiente; c) posibilitatea de mişcare suficientă; d) îngrijire şi atenţie; e) asistenţă medicală.

Geanina LUCA