0 2 minute o lună

La sfârșitul lunii mai, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au fost sesizați că în comuna Mehadia, localitatea Iardaștița, au fost găsiți cinci pui de pisică, foarte mici, abandonați lângă un container de gunoi.
Pisicuțele în vârstă de doar o zi au fost încredințate unei asociații pentru protecția animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea și îngrijirea lor, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Totodată, aceștia au continuat verificările pentru a stabili cine a abandonat animalele, astăzi fiind identificat un bărbat de 67 de ani, din județul Mehedinți, care a fost sancționat contravențional, cu amendă de 12.000 de lei, pentru fapta sa.
„Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, inclusiv abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului”, se mai arată în comunicatul UPJ Caraş-Severin.