Kuhntop
Inchide
caransebes.ro -Petitie pentru inlaturarea/modificarea stavilarului de pe raul Timis, la Caransebes caransebes.ro -Petitie pentru inlaturarea/modificarea stavilarului de pe raul Timis, la Caransebes

Zeci de oameni au semnat deja. Petitie pentru inlaturarea/modificarea stavilarului de pe raul Timis, la Caransebes

19 Ianuarie 2017
Yam Yam

O petitie lansata in urma cu o saptamana si adresata Directiei Apelor Romane si Primariei Orasului Caransebes a strans deja zeci de semnaturi prin care se solicita inlaturarea sau modificarea stavilarului de pe raul Timis.

Stavilarul este situat pe raza municipiului Caransebes. Initiatorul petitiei cere “sa se inlature sau cel putin sa se modifice acest minibaraj de pe raul Timis din localitatea Caransebes, astfel incat sa se refaca continuitatea naturala a acestui rau unic!”. In petitie se precizeaza ca “Raul Timis are caracteristici de rau montan/submontan chiar si la altitudini mai joase (depresiunea Caransebesului) datorita geografiei particulare a acestei regiuni. El sufera in prezent datorita numeroaselor amenajari hidrotehnice ale principalilor sai afluenti. Acest baraj, situat sub podul de tren din localitatea Caransebes si "destinat" protectiei malului/podului de eventuale viituri, nu are nici o utilitate in aceasta privinta (raul este controlat total prin amenajarile hidrotehnice din amonte) si reprezinta un dezastru pentru fauna acvatica a raului, care nu mai poate realiza migratiile de reproducere in amontele raului, fiind expusa braconajului salbatic local”, sustine Razvan Dragos Cristescu, initiatorul campaniei de strangere de semnaturi.

PETITIA POATE FI SEMNATA AICI

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top