Caransebes .ro -Primariile din Caras-Severin invitate sa obtina bani europeni pentru inlocuirea sistemelor vechi de iluminat Caransebes .ro -Primariile din Caras-Severin invitate sa obtina bani europeni pentru inlocuirea sistemelor vechi de iluminat

Primariile din Caras-Severin invitate sa obtina bani europeni pentru inlocuirea sistemelor vechi de iluminat

8 Ianuarie 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) din Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat luni  trei apeluri de proiecte.

Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 96,4 milioane euro, bani ce sunt destinati pentru cresterea eficientei energetice în iluminatul public. Proiectele propuse vor avea în vedere investitii publice care cuprind înlocuirea cu lampi cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viata a lampilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalatiilor electrice (stalpi, retele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localitatile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum si realizarea de strategii pentru eficienta energetica (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finantate din POR 2014 – 2020. Unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban, din Municipiul Bucuresti si sectoarele sale pot depune cereri de finantare timp de 6 luni, începand cu 18 februarie (ora 10:00) prin sistemul MySMIS2014. Valoarea proiectelor trebuie sa fie cuprinsa între 100.000 sii 5 milioane euro, 85% (80% pentru regiunea Bucuresti-Ilfov) fiind suportata din fonduri europene.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top