Caransebes .ro -Normele de acordare a voucherelor de vacanta, aprobate de Guvern Caransebes .ro -Normele de acordare a voucherelor de vacanta, aprobate de Guvern

Normele de acordare a voucherelor de vacanta, aprobate de Guvern

20 Decembrie 2017

Salariatii din institutiile si autoritatile publice vor beneficia, pana la 30 noiembrie 2018, de indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere.

Fiecare voucher va fi in cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare salariat, potrivit unei hotarari de aprobare a normelelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta privind acordarea voucherelor de vacanta.

Acordarea voucherele se face în limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie, în bugetele proprii aprobate, potrivit legii, fiecarui ordonator de credite.

Sumele reprezentand costul imprimatului voucherului de vacanta pe suport de hartie, respectiv costul suportului electronic sau al înlocuirii acestuia, precum si costul emiterii voucherului de vacanta pe suport hartie/electronic, dupa caz, contractate cu unitatea emitenta si primite de catre angajator, se suporta de catre angajatori din bugetele proprii. În cazul institutiilor publice, acestea se suporta de la alineatul ”Alte cheltuieli cu bunuri si servicii” al articolului bugetar ”Alte cheltuieli”, de la titlul ”Bunuri si servicii”.

Beneficiarii care au primit vouchere de vacanta nominale sunt singurele persoane îndreptatite sa utilizeze voucherele de vacanta în perioada mentionata pe acestea si în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii contractat. Beneficiarii au dreptul sa îsi aleaga unitatea afiliata pentru achizitionarea serviciilor turistice, se arata intr-un comunicat transmis de Guvern catre  Caransebes.ro.

Cuantumul acordat salariatilor sub forma voucherelor de vacanta se stabileste de catre angajator proportional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de munca, într-un an calendaristic.

În cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii în cauza îsi au functia de baza sau, dupa caz, de fiecare angajator, proportional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

 

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top