Caransebes.ro -Inspectorii de munca din zece judete s-au instruit la Baile Herculane Caransebes.ro -Inspectorii de munca din zece judete s-au instruit la Baile Herculane

Inspectorii de munca din zece judete s-au instruit la Baile Herculane

14 Mai 2018

23 de inspectori de la zece inspectorate de munca s-au intalnit la sfarsitul saptamanii la Herculane.

Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin a fost institutia nominalizata de catre Inspectia Muncii pentru a organiza una din cele 4 sesiuni de instruire, conform metodologiei de implementare a Actiunii de instruire a inspectorilor de munca cu atributii în domeniul supravegherii pietei din inspectoratele teritoriale de munca, cu privire la aspecte si bune practici la nivel european (Actiunea nr. 20 din Programul cadru al Inspectiei Muncii pe anul 2018).

„Astfel ca, la Baile Herculane, în zilele de 10 si 11 mai 2018, grupul local de lucru constituit din reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Caras-Severin, a fost responsabil cu derularea acestei actiuni la care au participat inspectorii de munca cu atributii în domeniul supravegherii pietei. Alaturi de reprezentanti ai Inspectiei Muncii la actiunea de instruire au participat 23 inspectori de munca din judetele: Timis, Hunedoara, Arad, Gorj, Dolj, Mehedinti, Olt, Sibiu, Alba si Caras-Severin.

În cadrul actiunii de instruire au avut loc prezentari teoretice ale noilor prevederi legislative, realizandu-se totodata si un schimb de experienta între inspectori în ceea ce priveste aplicarea celor mai bune practici în activitatea specifica curenta, aspecte ce vor contribui la o aplicare cat mai unitara a legislatiei si la o eficientizare a actiunilor de control.

În motivarea acestei actiuni sta faptul ca Romania trebuie sa realizeze o monitorizare activa a produselor care circula pe piata interna si în special a produselor care sunt introduse pe piata unica din tarile non-UE (de ex. China, Rusia, Ucraina, etc.), iar în ultima perioada la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate sau urmeaza a fi adoptate o serie de acte legislative care au un impact asupra activitatii de supraveghere a pietei desfasurata de Inspectia Muncii. Aceste acte vin sa înlocuiasca reglementari anterioare transpuse deja în legislatia nationala sau sunt acte complet noi. Datorita aderarii la UE, tara noastra are obligatia de a transpune legislatia nou aparuta la nivelul Uniunii Europene în legislatia nationala.” a anuntat Mihaela Aga , purtator de cuvant in cadrul ITM Caras-Severin.                             

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top