Caransebes.ro -Zeci de pescari surprinsi la Caransebes in timp ce incalcau ordinul de prohibitie Caransebes.ro -Zeci de pescari surprinsi la Caransebes in timp ce incalcau ordinul de prohibitie

Zeci de pescari surprinsi la Caransebes in timp ce incalcau ordinul de prohibitie

23 Aprilie 2018

Zeci de pescari din Caransebes au fost amendati duminica dupa ce au fost prinsi la pescuit in plina perioada de prohibitie.

Jandarmii au facut o razie pe raurile Timis si Sebes, dar si in apropierea baltilor naturale din zona Caransebes. Acestia au anuntat ca nu mai putin de 25 de oameni au fost surprinsi in timp ce incalcau legea. Jandarmii reamintesc faptul ca pescarii trebuie sa respecte Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 8 din 12 ianuarie 2018 si Ordinul Ministerului Mediului nr. 174 din 16 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2018. Conform legii, în perioada 07 aprilie - 05 iunie inclusiv, se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. De la intrarea in vigoare a ordinului au fost depistati tot mai multi pescari care incalca legea.  Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin a anuntat ca va intensifica actiunile de prevenire si combatere a braconajului piscicol în perioada urmatoare.

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top