Caransebes .ro -Politistii sunt in alerta dupa ce meteorologii au anuntat ca iarna se intoarce Caransebes .ro -Politistii sunt in alerta dupa ce meteorologii au anuntat ca iarna se intoarce

Politistii sunt in alerta dupa ce meteorologii au anuntat ca iarna se intoarce

18 Martie 2018

Potrivit atentionarilor meteorologice de vreme severa, în perioada 18-22 martie 2018, în întreaga tara vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Cu atat mai mult, pe fondul intensificarilor de vant, va aparea viscolul, care va spulbera zapada depusa. Drept urmare, pentru o circulatie în conditii de siguranta, politistii va recomanda sa circulati cat mai preventiv posibil. Ploaia, lapovita, ninsoarea si vantul îngreuneaza circulatia rutiera. De aceea, trebuie sa reduceti viteza, astfel încat aceasta sa permita oprirea fara probleme, avand în vedere ca distanta de franare, în asemenea conditii, este mult mai mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, astfel încat, cu cat viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atat mai mare poate fi si abaterea de la manevra dorita. Fiti atenti în special la iesirile din tronsoanele împadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la încrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriti si nu stationati în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic i-ar putea rupe. Daca traficul este aglomerat, precipitatiile sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, fiti politicosi cu ceilalati participanti la trafic, nu blocati intersectiile si nu depasiti coloanele de autovehicule. Daca vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii, a lapovitei sau a ninsorii, folosirea luminilor de catre toti soferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. În aceste conditii, se recomanda ca luminile de întalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, permanent, mai ales în conditii de vreme nefavorabila. Curatati în permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de climatizare si dezaburire! Nu efectuati depasiri riscante! Mariti distanta de siguranta dintre autovehicule! Informati-va cu privire la conditiile meteorologice din zonele în care urmeaza sa va deplasati si echipati-va masina corespunzator, prin cauciurile de iarna sau lanturi, în caz de nevoie. Prevederile legale în vigoare interzic circulatia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarna, fara a face referire la vreo data calendaristica, atat timp cat drumurile publice sunt acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, pietonii sunt sfatuiti sa-si sporeasca atentia în deplasare, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile mai ales dupa lasarea întunericului si cand vizibilitatea este redusa si sa se asigure foarte bine înaintea traversarii drumurilor.

 

 

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top