Caransebes .ro -200 de doze de substante interzise ridicate in urma unor perchezitii antidrog la Caransebes, Resita si Lugoj Caransebes .ro -200 de doze de substante interzise ridicate in urma unor perchezitii antidrog la Caransebes, Resita si Lugoj

200 de doze de substante interzise ridicate in urma unor perchezitii antidrog la Caransebes, Resita si Lugoj

28 Februarie 2018

19 persoane au fost ridicate si duse la audieri in urma unor perchezitii facute miercuri dimineata de politistii antidrog.

Anchetatorii au anuntat ca au fost facute descinderi la 13 adrese ce apartineau unor suspecti din Caransebes, Resita si Lugoj. La perchezitii au participat procurori ai D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin dar si politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, B.C.C.O. Timisoara, I.P.J. Caras-Severin, I.J.J. Caras-Severin si de la Politia. In urma perchezitiilor au fost ridicate aproximativ 200 de doze susceptibile a fi substante psihoactive, droguri de risc si alte bunuri. “În fapt, în cursul anului 2017 politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, au început monitorizarea unor persoane implicate în savarsirea de infractiuni din sfera operatiunilor ilicite cu produselor susceptibile a avea efecte psihoactive si a traficului de droguri.A fost demarata Operatiunea denumita ”Hydra”, în care, pana în prezent, au fost identificate un numar de 19 persoane fata de care s-a început urmarirea penala pentru efectuarea de operatiuni cu produse, stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar fata de doua dintre acestea si pentru trafic de droguri de risc.În baza mijloacelor de proba s-a stabilit ca în perioada 2017 – 2018 pe raza municipiilor Resita si Caransebes au actionat mai multe persoane, care au distribuit în randul tinerilor substante susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea preluau substantele din diverse surse, în special furnizori de pe raza judetului Timis dupa care le împarteau în doze si le distribuiau.  Activitatea infractionala s-a caracterizat printr-o frecventa ridicata, suspectii, pentru a evita riscul de a fi depistati cu cantitati de substante psihoactive asupra lor, preferand sa efectueze aproape zilnic întreg ciclul aprovizionare – transport - distribuire, obtinand, asa cum rezulta din datele existente, profituri care se ridicau la 1000 lei/zi.”, au anuntat procurorii.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top