Caransebes .ro -Politistii va indeamna sa verificati transporturile de material lemnos cu “Inspectorul Padurii” Caransebes .ro -Politistii va indeamna sa verificati transporturile de material lemnos cu “Inspectorul Padurii”

Politistii va indeamna sa verificati transporturile de material lemnos cu “Inspectorul Padurii”

4 Decembrie 2017

In ultimele saptamani mai multi caraseni au reclamat faptul ca zeci de masini incarcate cu material lemnos tranziteaza zona Caransebes.

Politistii ii indeamna pe cetatenii care au suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sa foloseasca aplicatia ”Inspectorul Padurii” pentru a afla daca lemnul este taiat si transportat in conditiile legii. Aplicatia “Inspectorul Padurii” este un instrument de interogare a legalitatii, aflat la dispozitia oricarui cetatean care doreste sa se implice în monitorizarea exploatarii padurilor si a transportului materialului lemnos. Este o aplicatie mobila, care poate fi instalata de catre orice persoana pe telefonul mobil personal, cu conditia ca acesta sa îndeplineasca criteriile tehnice minimale (smartphone cu camera foto si minim 512MB memorie).

Interfata este valabila pentru utilizatorii de sisteme de operare Android si iOS, putand fi descarcata din Google Play sau App. Store si cuprinde urmatoarele:

Interogare:

  1. numarul vehiculului ce transporta material lemnos.

Raspuns interogare:

  1. existenta/inexistenta codului unic al transportului în ultimele 72 de ore;
  2. data, ora, minutul si secunda generarii codului unic al transportului.

 

Dupa introducerea numarului de înmatriculare al vehiculului care transporta material lemnos în aplicatie, aceasta verifica în timp real, numarul de înmatriculare în sistemul ”SUMAL” si genereaza automat urmatoarele informatii:

În cazul în care transportul este înregistrat, aplicatia va afisa informatiile disponibile despre acest transport. Aceasta înseamna ca vehiculul verificat transporta material lemnos în mod legal, înregistrat în ”SUMAL” si detine documentele necesare.

Astfel, în situatia în care transportul verificat detine un cod valid, utilizatorul va primi automat, prin aplicatie, si date despre transport, respectiv: tipul produsului (ex. bustean, cherestea, lemn de foc), specia (fag, molid, stejar, etc.), volumul transportat si data emiterii avizului.

În cazul în care numarul de înmatriculare nu este identificat, aplicatia va genera urmatorul mesaj: Nu exista Cod Online generat în ultimele 72 de ore pentru numarul auto verificat!

Astfel, acest transport este posibil sa fie ilegal, nefiind înregistrat în sistemul ”SUMAL”. În aceasta situatie, cetatenii trebuie sa apeleze SNUAU 112 pentru a sesiza organele de politie.

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top