caransebes .ro -Ceata – fenomenul meteo tot mai des intalnit pe soselele din Caras-Severin caransebes .ro -Ceata – fenomenul meteo tot mai des intalnit pe soselele din Caras-Severin

Ceata – fenomenul meteo tot mai des intalnit pe soselele din Caras-Severin. Ce trebuie sa stie soferii

26 Octombrie 2017

Politistii caraseni atrag atentia soferilor sa circule cu prudenta deoarece pe drumurile din zona Caransebes, in urmatoarele luni, se vor confrunta tot mai des cu ceata.


Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulatie, politistii rutieri recomanda soferilor sa adapteze viteza, în permanent, in functie de drum si de trafic. Prezenta cetii impune din partea celor aflati la volan, dar si a celorlalte categorii de participanti la traficul rutier, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice :

-   verificati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare – semnalizare si utilizati luminile de întalnire, pe toate categoriile de drumuri, precum si pe cele de ceata, acolo unde este semnalat acest  fenomen!                                        -   acordati o atentie deosebita sistemului de ventilatie/dezaburire a parbrizului si lunetei masinii!
-   in  situatia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. Adaptati în permanenta viteza la conditiile de drum!
-   pastrati randul în coloana si nu va aventurati în efectuarea unor depasiri care va pot pune în pericol siguranta dumneavoastra si pe a celorlalti participanti la trafic!
-   semnalizati din timp orice manevra pe care intentionati sa o efectuati!
-   pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula în fata, pentru a putea opri în conditii de siguranta atunci cand situatia o impune!

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top