Imprimă această pagină
caransebes.ro -Dezastrul de la Herculane subiectul unui nou reportaj marca TVR caransebes.ro -Dezastrul de la Herculane subiectul unui nou reportaj marca TVR

Dezastrul de la Herculane subiectul unui nou reportaj marca TVR. Dosar Romania va prezinta „Baile Herculane, o istorie în ruina“

12 Octombrie 2017
(0 voturi)

Saptamana aceasta, în cea de-a doua editie a noului sezon „Dosar Romania”, Irina Pacurariu va propune un subiect dureros: starea actuala a uneia dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani, despre care  împaratul Franz Joseph spunea la 1852 ca este „cea mai frumoasa statiune din Europa”.

 Este vorba despre Baile Herculane, considerata de-a lungul a sute de ani o perla rara a turismului balneoclimateric european. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Un colt de lume binecuvantat de Dumnezeu, în care împarati si împaratese, scriitori renumiti si oameni politici de vaza, activisti înraiti ai Partidului Comunist si membri ai temutei securitati, veneau cu totii fascinati de miracolele tamaduitoare ale apelor termale.

Astazi, totul este aproape o ruina. Pe strazile vechiului oras imperial se simte miros de moloz, ca si cand te-ai afla într-un oras bombardat. Putinii turisti privesc consternati la acest jalnic decor, uluiti de halul de degradare al statiunii splendide altadata.

 Urmariti saptamana aceasta „Baile Herculane, o istorie în ruina“ - un reportaj semnat de Catalin Apostol, la ”Dosar Romania”. Producator Ioana Muresan, producator delegat Razvan Butaru. Emisiunea poate fi vizionata sambata, 14 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1 si TVR+.

Etichetat cu
Yam Yam

Articole înrudite