caransebes .ro -O parte din marfa care se transporta pe sosele se va face pe calea ferata caransebes .ro -O parte din marfa care se transporta pe sosele se va face pe calea ferata

Demareaza programul RO-LA. O parte din marfa care se transporta pe sosele se va face pe calea ferata

12 Octombrie 2017

Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru demararea Programului RO-LA prin care se urmareste reducerea poluarii, a noxelor si a emisiilor de CO2 din atmosfera.

Concret, noul program de finantare vizeaza reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfa le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfa dinspre transportul rutier catre calea ferata.

          Transportul de tip RO-LA reprezinta forma particulara de transport combinat în care:

  • vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferata, în trenuri compuse din vagoane specializate,
  • încarcarea si descarcarea vehiculelor rutiere pe, respectiv de pe vagoanele specializate se realizeaza în terminale specializate, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie si prin rulare pe rotile proprii;
  • soferii vehiculelor rutiere autopropulsate pot însoti respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz în care sunt transportati în vagoane de calatori (vagoane cuseta sau vagoane de clasa).

Programul RO-LA se înscrie în Politica nationala a Romaniei în domeniul energiei din surse regenerabile (SRE), în vederea corelarii cu economiile de energie si cresterea eficientei energetice, componente importante ale pachetului de masuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Conventia - cadru a Organizatiei Natiunilor Unite. 

Hotararea aprobata modifica anexele nr. 1, 1a, 1b si 2b la Hotararea Guvernului nr.146/2017 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu.

         

 

 

 

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top