caransebes .ro -Monitorizarea depozitelor de deseuri inclusa în atributiile politiei locale caransebes .ro -Monitorizarea depozitelor de deseuri inclusa în atributiile politiei locale

Monitorizarea depozitelor de deseuri inclusa în atributiile politiei locale

5 Octombrie 2017

Atributiile politiei locale în domeniul protectiei mediului vor include si monitorizarea depozitelor de deseuri, în scopul prevenirii declansarii unor incendii cu consecinte grave pentru viata oamenilor, mediu si bunuri materiale.

Masura a fost aprobata de Guvern în sedinta, printr-o Ordonanta de urgenta care completeaza art. 9 din Legea politiei locale nr. 155/2010. Situatia extraordinara care a determinat promovarea actului normativ este reprezentata de incendiul recent la depozitul de deseuri din Maldaresti, judetul Valcea, si de riscul ca acest tip de incident sa se produca si în alte localitati. Totodata, s-a avut în vedere evitarea sanctionarii Romaniei de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza aceasta institutie pentru neîndeplinirea, de catre tara noastra, a obligatiei de a închide depozitele de deseuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

 

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top