caransebes .ro -O noua lovitura data dealerilor de droguri care actionau la Caransebes caransebes .ro -O noua lovitura data dealerilor de droguri care actionau la Caransebes foto : caransebes.ro (ARHIVA)

O noua lovitura data dealerilor de droguri care actionau la Caransebes. Crima Organizata din Caras-Severin impreuna cu colegii lor din Timis si Arad au descins la 20 de adrese

20 Septembrie 2017

Traficantii de droguri care distrug vietile unor caransebeseni mai primesc o lovitura.

Procurorii si politistii au descins miercuri la mai multe adrese din Arad si Timis la domiciliile unor suspecti care faceau trafic de droguri in tot vestul tarii. La actiune au participat si politisti de la Crima Organizata din Caras Severin. “În cauza exista suspiciunea rezonabila  ca începand cu anul 2016, pe raza municipiului Timisoara s-au constituit si au actionat în relatii de inter-dependenta, trei grupuri infractionale organizate, avand ca scop derularea de activitati pe linia traficului cu substante psihoactive, în cadrul carora membrii au actionat pe niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zona si dealerii stradali. Liderii reprezentau sursele principale si aveau ca scop achizitionarea, prepararea si alimentarea cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zona se ocupau cu dezvoltarea si coordonarea retelelor de distributie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor. În modalitatea susmentionata, membrii gruparilor infractionale au actionat pe nivele de executie,  în functie de specializarea fiecaruia, astfel:

Primul grup s-a constituit în jurul suspectului S.D.R., si a actionat cu precadere în zonele str. Dunarea, Calea Bogdanestilor – ”poarta Verde”,  Zona Garii, din municipiul Timisoara, precum si în orasele Caransebes si Jimbolia. Acesta a efectuat operatiuni cu produse cu efecte psihoactive, constand în procurarea, prepararea, si distribuirea catre membrii retelei sale de produse cu efecte psihoactive. Reteaua de distributie coordonata de suspectul S.D.R. a fost compusa din 7 persoane al caror rol era acela de a distribui catre consumatori, contra-cost, produsele cu efecte psihoactive procurate de coordonatorul gruparii.

   Al doilea grup s-a constituit în jurul suspectului C.F.,  si a actionat cu precadere în zonele str. Dunarea, Calea Bogdanestilor – ”poarta Verde”,  Zona Garii, din mun. Timisoara. Reteaua de distributie coordonata de suspectul C.F. a fost compusa din 5 persoane (dintre care o persoana a parasit gruparea coordonata de suspectul S.D.R. si s-a raliat gruparii suspectului C.F.).

   Al treilea grup s-a constituit în jurul suspectului R.C.M. si a actionat cu precadere în Zona Garii, din mun. Timisoara. Reteaua de distributie coordonata de suspectul R.C.M. a fost compusa din 3 persoane, al caror rol era acela de a distribui catre consumatori, contra-cost, produsele cu efecte psihoactive procurate de coordonatorul gruparii.

Aprovizionarea cu produsele cu efecte psihoactive a celor trei retele de distributie a fost realizata de catre suspectii B.S.A. si P.I.B., din surse externe, fie online, fie din alte surse.
Trebuie precizat ca în ultima perioada s-a înregistrat o crestere alarmanta a cazurilor de achizitionare de produse si substante interzise, comercializate pe site-uri de profil gazduite în Darknet. Acesta este un tip de retea suprapusa ce face parte din reteaua globala de internet, dar care poate fi accesat numai cu software specific, configuratii sau autorizatie, folosind de multe ori protocoale de comunicatii si porturi non-standard. Retelele darknet sunt utilizate de regula în activitati ilicite (criminalitate informatica, comertul de bunuri restrictionate pe alte piete, partajarea de fisiere de tipul pornografiei infantile etc), întrucat permit protejarea confidentialitatii utilizatorilor de la directionare si supraveghere, iar site–urile si celelalte servicii online apar ascunse, nefiind indexate de motoarele de cautare.

   Ulterior, substantele psihoactive erau expediate catre cei doi suspecti, prin servicii de posta si curierat, disimulate în diferite colete”, au anuntat politistii.

   Cu ocazia perchezitiilor domiciliare, au fost gasite si ridicate peste 300 de plicuri ce contin substante susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanta susceptibila a fi psihoactiva, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, sumele de bani în cuantum de 8000 de euro si 10.000 de lei. De asemenea, pe parcursul anchetei în cauza, au fost confiscate peste 2 kilograme de substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

   La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara au fost aduse, în vederea audierii, un numar de 40 de persoane.

   Suportul tehnic a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale.

   Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis si a lucratorilor din cadrul  Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top