caransebes .ro -Au fost stabilite masurile pentru pretul abonamentelor decontate elevilor care fac naveta caransebes .ro -Au fost stabilite masurile pentru pretul abonamentelor decontate elevilor care fac naveta

Tarifele raman la fel ca si anul trecut. Au fost stabilite tarifele abonamentelor decontate elevilor care fac naveta

7 Septembrie 2017

Tarifele maximale aplicate în anul scolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preturilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi mentinute si în urmatorii doi ani scolari, respectiv pana la 1 septembrie 2019.

Guvernul a aprobat, în acest sens, o Hotarare pentru modificarea art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 863/2016. Potrivit legislatiei în vigoare, elevii care sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la scoala pe distante de pana la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrala a abonamentelor lor de transport rutier. Transportatorii au obligativitatea sa respecte tarife maxime la stabilirea preturilor acestor abonamente stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 863/2016, însa tarifele au fost valabile pana la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astazi, aceleasi tarife maximale se vor aplica pana la 1 septembrie 2019. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fara TVA. Astfel, pentru o distanta de trei kilometri, tariful maxim fara TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanta de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

Etichetat cu
Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top