caransebes .ro -Amenajeaza-ti bucataria cu gust! caransebes .ro -Amenajeaza-ti bucataria cu gust!

Amenajeaza-ti bucataria cu gust! Iata care sunt cerintele anului 2017

5 Iulie 2017

In ultimii ani, in amenajarea bucatariilor se afla in trend spatiile deschise, cele care comunica cu zona de living sau dining in care se incorporeaza electrocasnicele cat mai discret, astfel incat sa existe senzatia ca te afli in orice alta incapere, in afara de bucatarie si care indeplinesc, in acelasi timp, atributiile si standardele confortului unei bucatarii bine amenajate.

Asteptarile tendintelor in amenajarea bucatariilor nu difera foarte mult de anii precedenti deoarece bucataria trebuie sa isi indeplineasca rolul practic, dar sa fie si un spatiu relaxant si primitor. Cu toate acestea, anumite aspecte trebuie sa dispara in bucatariile moderne ale anului 2017. Te intrebi care sunt cele mai frumoase bucatarii moderne? Iata care sunt cele mai importante trucuri in amenajarea bucatariilor actuale:

Bucataria anului 2017 se remarca mai ales prin piesele de mobilier negre. Desi negrul a fost evitat foarte mult in amenajarea interioara el devine actorul principal al bucatariilor. Specialistii recomanda folosirea negrului, atat in combinatie clasica, cat si alaturi de alb sau asociat unor nuante care reusesc sa creeze un constrast delicat.

Un “must have” al sezonului sunt de asemenea, panourile din lemn natural, in forma de scanduri brute sau de lambriuri. Designerii recomanda folosirea lor ca atare, in alb pentru a oferi o tusa moderna si calda bucatariei sau chiar tratate cu lac incolor.

Daca pana acum ati tot incercat sa asortati cromatic electrocasnicele, ei bine, in anul 2017 nu va mai fi cazul deoarece puteti opta pentru finisaje precum crom, auriu, cupru sau crom mat, toate folosite in acelasi spatiu. Aceste disasocieri vor crea un aer electic in bucatarie si iti va oferi posibilitatea aranjarii cu usurinta a lucrurilor.

Accentele metalice sunt preferatele sezonului, in special cele cu aspect industrial, nefinisat. De exemplu, un perete din caramida nefinisat, un blat de lucru din inox sau din beton sau un corp de iluminat cu accente metalice iti vor scoate intreaga bucatarie din anonimat. Evita pe cat posibil accentele de culoare, obiectele de décor foarte sofisticate si moderne.

Chiuvetele din ceramica sunt o noutate pe piata din Romania, iar anul 2017 propune acest trend, in special chiuvetele rustice, cu margini adancite su cuva adanca. Daca in ultimii ani s-a tot insistat pe nuantele netre, anul acesta specialistii recomanda folosirea chiuvetelor colorate pentru a anima spatiul.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, stim cu totii ca acestea ofera o nota foarte importanta incaperii. Daca nu iti plac corpurile de iluminat cu accente metalice sau cele cu aspect industrial poti opta pentru ori alt tip de corpuri de iluminat despre care considerate ca sunt potrivite. Ideal este ca acestea sa fie deosebite, neobisnuite si indraznete.

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top