caransebes.ro -La Caransebes si in localitatile invecinate demareaza campania “Aripi Frante” caransebes.ro -La Caransebes si in localitatile invecinate demareaza campania “Aripi Frante”

Violenta in familie din nou in atentia politistilor. La Caransebes si in localitatile invecinate demareaza campania “Aripi Frante”

20 Martie 2017

Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin demareaza in aceste zile o noua campanie de informare si prevenire.

Politistii vor ajunge la Caransebes si in localitatile din zona în cadrul Campaniei nationale de prevenire a violentei în familie ,,Aripi Frante”. “Campania, al carei scop îl reprezinta cresterea gradului de informare a membrilor comunitatii cu privire la dimensiunea, incidenta si formele de manifestare a violentei în familie, cu privire la institutiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum si cu privire la drepturile si masurile prevazute de lege pentru asigurarea protectiei victimelor violentei în familie, a fost initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia Necuvinte. Cresterea gradului de siguranta al populatiei în raport cu diverse forme de manifestare a infractionalitatii reprezinta un obiectiv important al activitatii de prevenire a criminalitatii. Femeile, copiii si persoanele în varsta constituie categorii cu un nivel ridicat de vulnerabilitate atat în spatiul public, cat si în mediul intrafamilial. Pentru prevenirea victimizarii acestor grupuri tinta, este necesara proiectarea si dezvoltarea permanenta a unor demersuri în cadrul carora sa se promoveze, în primul rand, modalitati de gestionare eficienta a situatiilor de risc. În acest sens, pentru sustinerea activitatilor specifice din cadrul acestei campanii a fost realizat ,,Ghidul sigurantei victimelor violentei în familie” care se adreseaza persoanelor care înteleg ca se afla într-o situatie de tip abuziv si fac primii pasi pentru a iesi din acel mediu”, a anuntat IPJ Caras-Severin. Campania va fi implementata atat în mediul urban cat si rural, de politistii structurilor de analiza si prevenire a criminalitatii si de la ordine publica, inclusiv la nivelul posturilor de politie comunale.

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top