caransebes.ro -Tot mai multa ceata pe drumurile din zona Caransebes si Otelu Rosu caransebes.ro -Tot mai multa ceata pe drumurile din zona Caransebes si Otelu Rosu

Tot mai multa ceata pe drumurile din zona Caransebes si Otelu Rosu. Ce reguli trebuie sa respectati atunci cand circulati in astfel de conditii

10 Martie 2017

In ultimele zile, soferii au avut parte de ceata aproape in fiecare dimineata.

Pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente de circulatie, în conditii de ceata, de carosabil umed, politistii caraseni recomanda soferilor sa conduca prudent, cu viteza adaptata în permanenta tuturor particularitatilor meteo, de drum si de trafic. Prezenta cetii pe sosele impune din partea celor aflati la volan, dar si a celorlalte categorii de participanti la traficul rutier, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Politistii recomanda conducatorilor auto sa nu subestimeze dificultatile impuse de conditiile meteo, sa se intereseze înaintea plecarii la drum cu privire la conditiile de deplasare si la cele meteo prognozate pentru zona tranzitata! Verificati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare –semnalizare si utilizati luminile de întalnire, pe toate categoriile de drumuri, precum si pe cele de ceata, acolo unde este semnalat acest fenomen! Acordati o atentie deosebita sistemului de ventilatie/dezaburire a parbrizului si lunetei masinii! În situatia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.
Adaptati în permanenta viteza la conditiile de drum! Pastrati randul în coloana si nu va aventurati în efectuarea unor depasiri care va pot pune în pericol siguranta dumneavoastra si pe a celorlalti participanti la trafic!
Semnalizati din timp orice manevra pe care intentionati sa o efectuati! Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula în fata, pentru a putea opri în conditii de siguranta atunci cand situatia o impune!

 

 

 

Yam Yam
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Top