0 3 minute 1 an

În urmă cu puţin timp, pe DN6, în localitatea Plugova, la Km 393, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri, una dintre victime fiind încarcerată, ne-a informat lt. Izabela Ciocoi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Echipajul de descarcerare ajuns la fața locului a extras victima încarcerată, un cetăţean bulgar în vârstă de 56 de ani, ulterior aceasta fiind declarată decedată de către medicul prezent la fața locului. Al doilea șofer a fost transportat la spital de către ambulanța SMURD.

Conform informaţiilor furnizate de Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce bărbatul de 56 de ani, cetățean bulgar, conducea un ansamblu de vehicule pe DN 6, din direcția Orșova către Caransebeș, la Km 393, în localitatea Plugova, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt ansamblu de vehicule înmatriculat în Polonia, condus de un bărbat de cetățenie ucraineană, care circula în direcția opusă. În urma accidentului a rezultat decesul cetățeanului bulgar și vătămarea corporală a celuilalt conducător auto care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice.

La fața locului au acționat un echipaj de la Punctul de Lucru Băile Herculane al ISU, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș, două ambulanțe SAJ și elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală de la Caransebeş.

(Foto: DRDP Timişoara)

Bogdan NAUM