0 3 minute 4 luni

În urmă cu puțin timp, pe Centura Ocolitoare a Municipiului Caransebeș s-a produs un grav accident rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor șase. În accident au fost implicate trei autoturisme, ne-a informat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Conform informaţiilor furnizate de Iulia Rusan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin, în accident au fost implicate 12 persoane, aflate în trei autoturisme.
Pentru salvarea victimelor, la fața locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță pentru transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD, precum și două ambulanțe ale Serviciului Judeţean de Ambulanță Caraș-Severin.
În urma evenimentului au rezultat şapte victime, astfel: în primul autoturism – trei victime, dintre care una încarcerată (șoferul), conștiente și cooperante; în cel de-al doilea autoturism – patru victime, dintre care trei încarcerate, două conștiente și una inconștientă (șoferul).
Din nefericire, în ciuda eforturilor echipajelor, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 38 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul acestuia. Celelalte şase persoane, după ce au fost extrase și evaluate medical la fața locului, au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.
În cel de al treilea autoturism se aflau cinci persoane, dintre care doi minori, care nu au necesitat îngrijiri medicale.
„Din primele cercetări, s-a stabilit că, în timp ce o femeie de 46 de ani conducea un autoturism din direcția Jupa către Buchin, ar fi efectuat manevra de depășire a altui autoturism, intrând în coliziune frontală cu un autovehicul care circula pe celălalt sens. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto care circula în direcția Buchin către Jupa și rănirea altor şase persoane, ocupanți ai celor două autoturisme care au intrat în coliziune frontală, ce au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorii autoturismelor care circulau în direcția Buchin au fost testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatele fiind negative”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. (Foto: ISU „Semenic”, DRDP Timişoara)
Cosmin VLAD