În ultima perioadă, pe porţiunea din Drumul care uneşte, aşa cum mai e denumită Via Transilvanica, respectiv aceea care intră în judeţul nostru pe la Bucova, s-au înregistrat unele probleme, care se pare însă că sunt pe cale să se rezolve, prin implicarea şi a primarilor Romeo Răduţă de la Băuţar, Nicolae Beg de la Marga şi Doru Cîrdei de la Zăvoi.
În plus, administratorii traseului au primit şi sprijinul partenerilor de la Autoklass Official Home of Mercedes-Benz, cu care colaborează de șapte ani.
De asemenea, angajați și voluntari ai Serviciului Salvamont Caraș-Severin s-au alăturat echipei de refacere și întreținere a rutei Via Transilvanica, „un produs turistic extrem de important, cu influențe pozitive în mediul economic și care pune în valoare zone și peisaje încântătoare“, după cum s-a exprimat conducerea Consiliului Județean Caraş-Severin.
„Am fost alături de frații Uşeriu și de Asociația Tășuleasa încă de la începutul proiectului. Este o mândrie, dar și o responsabilitate pentru județul nostru, ținând cont de faptul că aici există cel mai lung tronson și unul dintre cele mai frumoase de pe tot cuprinsul țării“, ne-a declarat Cornel Galescu, Șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin.
În data de 5 august, cei de la Via Transilvanica îi invită pe toţi cei care doresc să participe la redeschiderea Porţii de Fier a Transilvaniei, pe drumul care leagă din nou Țara Hațegului de cea a Gugulanilor, pe fostul terasament al căii ferate. „Vom face câteva ore de voluntariat pe porțiunile rămase fără pietriș întins, în cazul în care nu vom termina până atunci. Dar mai ales veniți să facem o drumeție și o tură cu bicicleta, pornind din cele două părți, din Sarmizegetusa Ulpia Traiana și Băuțar, cu întâlnire în Poarta de Fier”.
Bogdan NAUM