0 2 minute 2 zile

În fiecare an, la jumătatea lui octombrie, Iașiul devine capitala Ortodoxiei românești, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, cea mult folositoare. Mii de suflete s-au reunit în rugăciune și de această dată la slujba de hram oficiată astăzi de un sobor format din 25 de ierarhi români și străini, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Nikitas, Arhiepiscop de Thyateira și de Marea Britanie. Peste 40.000 de persoane s-au rugat într-un glas, aducând prinos de mulțumire sfintei care de 383 de ani protejează ținutul Moldovei, informează Episcopia Caransebeşului.
Hramul Iașilor a adunat peste 200.000 de pelerini din întreaga lume ortodoxă, care au venit pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon. Mulțimea impresionantă de credincioși s-a adunat în centrul orașului pentru a se ruga la Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Nikitas, Arhiepiscop de Thyateira și de Marea Britanie, din soborul arhiereilor făcând parte şi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Potrivit estimărilor oferite de oficialități, peste 210.000 de persoane au trecut pe la baldachinul amenajat din curtea Mitropoliei și încă 45.000 de credincioși aşteptau duminică la rând pentru a aduce mulțumire Ocrotitoarei Moldovei și Sfântului Pantelimon, se mai arată în comunicatul Episcopiei Caransebeşului.
Bianca METEŞ

Lasă un răspuns