0 3 minute 3 zile

Sâmbătă, 12 octombrie, între orele 16.00-20.00, poliţiştii au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, pe raza orașului Oțelu Roșu și în zona rurală limitrofă, pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.
La activitatea coordonată de Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat 37 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și polițiști de la transporturi, precum și jandarmi.
Pe parcursul activităților, polițiștii au legitimat peste 140 de persoane, au oprit pentru control 74 de autovehicule, au verificat 11 societăți comerciale, trei agenți de securitate, doi deținători legali de arme și au desfășurat activități specifice pe linie de investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat trei infracțiuni, două la regimul rutier și una la regimul armelor și munițiilor, au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.000 de lei și au retras un certificat de înmatriculare.
O persoană a fost identificată deținând fără drept un pistol tip revolver și un cartuș, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
A fost identificat în trafic un autovehicul condus de o persoană cu permisul de conducere suspendat, căruia pasagerul proprietar i-a încredințat autovehicul spre utilizare pe drumurile publice, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, respectiv încredințarea unui vehicul unei persoane căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.
Patru persoane fizice au fost sancționate contravențional pentru fumatul în spațiile închise, în interiorul unor societăți comerciale, iar şase persoane au fost sancționate pentru consumul de alcool în spațiul public.
Geanina LUCA

Lasă un răspuns