0 3 minute o lună

În 10 august 2018, zeci de mii de oameni, mulţi veniţi din toate colţurile Europei, au protestat împotriva guvernului de la acea dată, în încercarea de a opri asaltul asupra justiţiei, la finalul zilei jandarmii intervenind în forţă pentru împrăştierea manifestanţilor.
Cu acest prilej, senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare.
„Astăzi se împlinesc șase ani de la protestele din 10 August 2018, un eveniment care a rămas ca o pată pe democrația din România.
Pentru că Partidul Național Liberal și-a făcut pe deplin datoria față de toți compatrioții pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați, vă aduc aminte două acțiuni importante ale PNL:
-Ca președinte liberal al „Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională” din Senatul României, în data de 13 August 2018 am anunțat deja primele măsuri pentru audierea celor responsabili de ce s-a întâmplat în 10 August 2018.
După acest anunţ, la începutul sesiunii parlamentare, PSD a schimbat Regulamentul Senatului și împreună cu UDMR au numit un alt președinte la această comisie, PNL luptând în continuare în opoziție parlamentară.
-După moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD Viorica Dăncilă din Octombrie 2019 și preluarea mandatului de către noul Guvern PNL în data de 4 Noiembrie, ca Ministru al Afacerilor Interne am avut câteva priorități în prima lună la minister:
1) organizarea în condiții de siguranță și în mod corect a alegerilor prezidențiale;
2) demararea luptei împotriva infracționalității şi a rețelelor de crimă organizată;
3) desecretizarea celor 250 de ore de convorbiri ale Jandarmeriei din data de 10 August 2018, comunicații secretizate care au dus la blocarea cercetărilor DIICOT.
Așadar, Partidul Național Liberal și-a făcut datoria față de protestatari, față de instituția Jandarmeriei și față de România, implicându-se activ pentru a elucida evenimentele din 10 August 2018.
Fie că a luptat în opoziție sau la guvernare, PNL a fost, este și va fi mereu apărătorul națiunii!”.
Bianca METEŞ