0 3 minute 3 ani

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în ședința de guvern de miercuri, 21 iulie, au fost alocate 148,77 milioane lei pentru spijinirea autorităților publice locale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Tulcea și Vrancea, în vederea refacerii infrastructurii calamitate ca urmare a inundațiilor.

Județul Caraș-Severin va beneficia de suma de 6,04 milioane de lei, pentru refacerea Drumului Judeţean DJ 587, la intrare în satul Delinești, pe o lungime de 0,06 km (comuna Păltiniș), podeţ pe DJ 587, la intrare în satul Delineşti, în dreptul imobilului cu nr. 207 (comuna Păltiniș), podeţ pe DJ 587, sat Ohabiţa, pe Ogaşul Valea Ohăbii (comuna Păltiniş), podeţ pe DJ 571 C, la ieşire din satul Pârneaura, intersecţie cu drumul spre mănăstire (comuna Socol), pod rutier pe DJ 572, la ieşire din comuna Berzovia spre comuna Vermeş (comuna Berzovia), pod pe DJ 586 A, în intravilan peste cursul de apă Dognecea (comuna Dognecea), corp DJ 585 pe o lungime de 7,5 km între satele Valeapai şi Ramna şi între satul Ramna şi oraşul Bocşa (comuna Ramna), corp DJ 608 pe o lungime de 0,08 km, ieşire sat Teregova spre UAT Luncaviţa, km 45+225 (comuna Teregova), zid de sprijin protecţie strada Damaschin Bojincă în zona Bisericii Catolice, pe o lungime de 0,03 km (oraș Oravița), parapet din beton la str. Vasile Alecsandri pe o lungime de 0,02 km (oraș Oravița), drumul agricol 1.1, sat Armeniş, Pagina Fagilor, pe o lungime de 0,05 km (comuna Armeniș), corp drum comunal Slăveni, pe o lungime de 0,04 km, sat Zorile (comuna Copăcele), podeţ pe drumul comunal Slăveni, sat Zorile, în dreptul imobilului cu nr. 297 (comuna Copăcele) şi drumul agricol din satul Rusca, zona Mocoviște, pe o lungime de 0,005 km (comuna Teregova), ne-a informat Andrei Ungur, secretar de stat în acest minister.

Sumele sunt pentru inundaţii mai vechi, nu pentru cele din ultimele zile.  Propunerile pentru aceşti bani au fost făcute de prefectul Cristian Gâfu, cel care coordonează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (B. Meteş)